Ziua Îndrăgostiților 14 FEBRUARIE

VALENTINE'S DAY

Ce este Ziua Îndrăgostiților?

Ziua Îndrăgostiților este un festival anual care sărbătorește dragostea romantică, prietenia și admirația. În fiecare an, pe 14 februarie, oamenii sărbătoresc această zi trimițând mesaje de dragoste și afecțiune partenerilor, familiei și prietenilor. Cuplurile își trimit cărți și flori de Ziua Îndrăgostiților și își petrec timp special împreună pentru a-și onora dragostea unul pentru celălalt.

Istoria timpurie a Zilei Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților poartă numele Sfântului Valentin, un preot catolic care a trăit la Roma în secolul al III-lea. Există multe povești despre Sfântul Valentin și de-a lungul timpului aceste povești au devenit legenda pe care o cunoaștem astăzi.

Pe vremea vieții lui Valentin, mulți romani se converteau la creștinism, dar împăratul Claudiu al II-lea era păgân și a creat legi stricte despre ceea ce creștinilor li s-a permis să facă. Claudius credea că soldații romani ar trebui dedicați complet Romei și, prin urmare, au adoptat o lege care îi împiedica să se căsătorească. Sfântul Valentin a început să se căsătorească cu acești soldați în ceremonii creștine secrete și acesta a fost începutul reputației sale de a crede în importanța iubirii.

În cele din urmă, Valentine a fost aflat și închis pentru crimele sale împotriva lui Claudius. În timp ce era închis, Valentine a avut grijă de colegii săi prizonieri și, de asemenea, de fiica oarbă a închisorului său. Legenda spune că Valentine a vindecat orbirea fetei și că actul său final înainte de a fi executat a fost să-i scrie un mesaj de dragoste semnat „de la Valentinul tău”. Valentine a fost executat la 14 februarie în anul 270.

Cum s-a dezvoltat Ziua Îndrăgostiților?

Abia peste 200 de ani mai târziu, 14 februarie a fost proclamată Ziua Sfântului Valentin. Până în acest moment Roma devenise creștină și Biserica Catolică era hotărâtă să șteargă orice păgânism rămas. Un ritual păgân de fertilitate a avut loc în februarie în fiecare an, iar Papa a desființat acest festival și a proclamat ziua de 14 februarie a Sfântului Valentin, stabilind astfel această zi de sărbătoare în calendarul catolic al Sfinților.

Poetul Chaucer în Evul Mediu a fost primul care a legat Sfântul Valentin de dragostea romantică. Acesta a fost începutul tradiției iubirii de curte, un ritual de exprimare a iubirii și admirației, de obicei în secret. Această obișnuință s-a răspândit în toată Europa și poveștile au apărut despre o Înaltă Curte a Iubirii, unde judecătorii de sex feminin s-ar pronunța asupra problemelor legate de dragoste la 14 februarie în fiecare an. Istoricii cred că aceste întâlniri au fost, de fapt, adunări în care oamenii citesc poezie și iubesc jocuri de flirt.

Simboluri de Ziua Îndrăgostiților
Practica de a trimite mesaje de dragoste dezvoltată către persoane care trimit cărți speciale care exprimă afecțiunea lor. Aceste cărți au fost creații frumoase realizate manual de expeditor și concepute individual pentru a arăta cât de mult au iubit destinatarul. Cărțile ar conține de obicei versuri sentimentale, proclamând frumusețea receptorului și cât de mult au fost iubiți.

Cardurile de Sfântul Valentin au fost decorate cu imagini de cupidon, inimi și flori și împodobite cu dantelă și panglică. Aceste imagini sunt încă folosite astăzi pentru a simboliza iubirea și sunt recunoscute în întreaga lume.

What is Valentine's Day in Contemporary Times?

În timp ce Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în majoritatea țărilor, diferite culturi și-au dezvoltat propriile tradiții pentru acest festival. În unele părți ale lumii Ziua Îndrăgostiților este observată ca o zi pentru a exprima dragostea între membrii familiei și prieteni, mai degrabă decât cea a cuplurilor romantice. Unele tradiții includ lăsarea de dolii și cadouri pentru copii, iar altele includ acte de apreciere între prieteni.

Ziua Îndrăgostiților este asociată cel mai frecvent cu dragostea romantică, milioane de cărți de Ziua Îndrăgostiților fiind schimbate în fiecare an. Cadourile de flori sau un singur trandafir roșu sunt trimise cu mesaje romantice celor dragi și cuplurile petrec timp special împreună.

Multe cupluri aleg să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților cu o cină, un picnic sau o masă specială gătită acasă. Multe restaurante oferă promoții pentru cină de Ziua Îndrăgostiților, iar mâncarea este adesea prezentată cu simboluri ale iubirii precum inimile și florile. O altă activitate populară de Ziua Îndrăgostiților este să te bucuri de un sejur la un hotel de lux într-o locație frumoasă, permițând unui cuplu să se îndepărteze de toate și să se bucure de ceva timp de calitate împreună. Propunerile de căsătorie sunt de asemenea populare de Ziua Îndrăgostiților și este adesea aleasă ca ziua perfectă pentru a-și exprima dragostea și angajamentul. Unele propuneri de căsătorie sunt livrate foarte creativ, cum ar fi după urcarea în vârful unui munte sau postarea unui mesaj pe un panou publicitar. Indiferent de metodă, propunerile de căsătorie făcute de Ziua Îndrăgostiților sunt în general romantice și memorabile.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn