Home Retete Mucenici moldovenești

Mucenici moldovenești

0
Mucenici moldovenești

 

Mucenici moldovenești

  • 500 grame de faina
  • 25 grame drojdie proaspătă (7 g drojdie uscată)
  • 70 grame ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 250 grame de lapte
  • 1 varf de sare
  • miere de albine
  • coaja de portocale
  • scortisoara opțional

<strong>Cum se prepară Mucenicii moldovenești</strong>

  1. Pasul 1: Într-un vas vei pune făina, vei face un fel de „gropiță" în centrul ei și vei adăuga acolo drojdia diluată în lapte sau apă călduță, uleiul, zahărul, coaja rasă de portocală.

  2. Pasul 2: Ingredientele se vor amesteca până când vei obține un aluat. Acesta va fi frământat până când devine consistent, după care vei adăuga sarea. Vei frământa până când va rezulta o bilă elastică.

  3. Pasul 3: Din aluat se vor forma „șnururi" lungi și nu prea subțiri, din care se vor modela apoi formele de 8.

  4. Pasul 4: Mucenicii vor fi lăsați la crescut o oră, urmând să-i ungi cu apă călduță (cu ajutorul unei pensule).

  5. Pasul 5: Mucenicii vor fi dați la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade) pentru 15-20 de minute.

  6. Pasul 6: Între timp, te vei ocupa de siropul pentru mucenici. Mierea va fi pusă pe foc pentru a deveni cât mai fluidă.

  7. Pasul 7: Odată ce s-au rumenit, mucenicii vor fi unși cu miere, cu nucă și, dacă vrei, cu scorțișoară.

  8. Pofta buna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here