
Mucenici moldovenești
- 500 grame de faina
- 25 grame drojdie proaspătă (7 g drojdie uscată)
- 70 grame ulei
- 5 linguri de zahar
- 250 grame de lapte
- 1 varf de sare
- miere de albine
- coaja de portocale
- scortisoara opțional
<strong>Cum se prepară Mucenicii moldovenești</strong>
-
Pasul 1: Într-un vas vei pune făina, vei face un fel de „gropiță" în centrul ei și vei adăuga acolo drojdia diluată în lapte sau apă călduță, uleiul, zahărul, coaja rasă de portocală.
-
Pasul 2: Ingredientele se vor amesteca până când vei obține un aluat. Acesta va fi frământat până când devine consistent, după care vei adăuga sarea. Vei frământa până când va rezulta o bilă elastică.
-
Pasul 3: Din aluat se vor forma „șnururi" lungi și nu prea subțiri, din care se vor modela apoi formele de 8.
-
Pasul 4: Mucenicii vor fi lăsați la crescut o oră, urmând să-i ungi cu apă călduță (cu ajutorul unei pensule).
-
Pasul 5: Mucenicii vor fi dați la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade) pentru 15-20 de minute.
-
Pasul 6: Între timp, te vei ocupa de siropul pentru mucenici. Mierea va fi pusă pe foc pentru a deveni cât mai fluidă.
-
Pasul 7: Odată ce s-au rumenit, mucenicii vor fi unși cu miere, cu nucă și, dacă vrei, cu scorțișoară.
-
Pofta buna.