Daniela Condurache

Daniela Condurache
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
 
Daniela Condurache
Date personale
Născută (63 de ani) 
Stâncești, Mihai Eminescu, Botoșani, România 
Etnie România
Activitate
Gen muzicalmuzică populară românească
Case de discuriElectrecord, Eurostar (casă de discuri)

Daniela Condurache (n. , Stâncești, Mihai Eminescu, Botoșani, România) este o cântăreață română de muzică populară.

De peste 30 de ani are frecvente apariții la emisiunile folclorice ale TVR. A câștigat Festivalul – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase” și a fost cap de afiș la numeroase spectacole cu specific folcloric, precum „Gala Folclorului Românesc – Dansul, Muzica și Portul”.

Discografie

Titlul albumuluiAnul lansăriiCasa de producție 
Am venit și eu la joc1985Electrecord 
Ciobănașul, ca la noi ‎1988Electrecord 
Romanțe și cântece de petrecere1994Vivo 
La gardul cu harțapele1995Electrecord 
Măi Bădiță, măi Gheorghiță1996Electrecord 
Trandafir de la Moldova1996Alpha Sound 
Îs din țara paielor2017Ana Sound 

Daniela Condurache este o cantareata cunoscuta de muzica populara, care isi poarta cu mandrie costumul popular moldovenesc. De la prima aparitie televizata, atunci cand a castigat concursul „Maria Tanase”, artista a ramas in inima publicului. Firea vesela, plina de viata, nelipsitul costum popular traditional si pasiunea pusa in fiecare melodie sunt cele care i-au adus succesul.

Artista de pret a Romaniei, Daniela Condurache iese in evidenta prin originalitatea sa – prin hainele pe care le poarta la fiecare emisiune si care sunt realizate de ea, prin pasiunea cu care canta piese precum “Unde-i joc”, „Frunza Verde si-o Fraguta, „Polcuta” „Hai, flacai, din toata tara”, „Haida, haida, mai” si prin daruirea fata de publicul sau.

Considerata o ambasadoare a Moldovei prin repertoriul bogat in cantece din aceste zone si dorinta de a le transmite mai departe si tinerei generatii, Daniela Condurache a invatat ca aplauzele sunt cel mai de pret cadou. De aceea, incearca ca la fiecare aparitie, indiferent daca este petrecere de nunta sau eveniment privat, sa fie pe placul ascultatorilor si sa ii invite pe ringul de dans pentru o hora moldoveneasca.

Daca va doriti o artista cu experienta, care stie sa ia pulsul petrecerii, care sunt cantecele care vor aduce oamenii pe ringul de dans si cum sa creeze o atmosfera speciala, nu ezitati sa o contactati pe Daniela Condurache!

http://www.muzicapentrununta.ro/artisti-consacrati/daniela-condurache