
Ciorba de fasole
Ingrediente pentru ciorba de fasole:
- 500 grame de fasole boabe (inmuiata cu o zi inainte in apa rece)
- 500 grame de carnati pastrama sau ciolan fara os afumat
- 200 ml de bors sau 5 castraveti murati
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ceasca de bulion
- 1/2 ceasca de ulei
- sare, piper, boia dulce, apa
- 1 legatura de marar verde
Cum prepari ciorba de fasole:
-
Fasolea trebuie inmuiata in apa rece cu o seara inainte. Pune-o la fiert cu putin ulei si sare.Taie cuburi tipul de carne pe care l-ai ales. Spala si curata legumele. Un morcov si ceapa toaca-le marunt. Celalalt morcov taie-l in felii. Daca ai ales sa folosesti castraveti murati, taie-i si pe ei in felii. Cand fasolea este aproape fiarta (trebuie sa exista apa in oala cu 7-8 cm peste fasole) pune carnea la fiert. Dupa ce carnea este fiarta, intr-o tigaie caleste in ulei incins ceapa si morcovul, adauga bulionul si lasa 1 minut, apoi adauga peste fasole. Pune la fiert borsul, amesteca bine, mai lasa la fiert 3 minute si opreste focul. Adauga peste ciorba marar verde, sare, piper si boia dulce, dupa gust. Pofta buna!