Cum arată cele mai noi modele de televizoare lansate de Samsung şi LG

Ce o să vedem pe un dispozitiv 8K, cum și când?

Dorința de a crea conținut la standarde înalte există – nu doar plăcerea consumului. Puterea… începe să nu mai fie o problemă. Se vorbește despre întregi ecosisteme 8K – camere, drone, servere de capacitate uriașă ori medii fizice de stocare. Cu siguranță va trebui să investim într-o nouă generație de device-uri, pentru că 8K are nevoie de bicepși și de spate. De un 5G, care cere la rându-i. Nu-l putem obține pocnind din degete. Volumul de informație e masiv, trebuie să săpăm adânc în buzunar.

Samsung a dezvăluit noaptea TV QLED 8K noaptea trecută în Coreea, iar acum dezvăluirea SUA este în curs de desfășurare.

Am auzit deja despre caracteristici interesante, cum ar fi „majordomul său digital”, care va controla alte dispozitive, inclusiv lucruri mai vechi care nu se pot conecta la rețele folosind un blaster IR, multitasking cu picture-in-picture și tehnologia AI ScaleNet care asigură o calitate de 8K. “video convertind-o în 4K, cu televizorul ridicându-l din nou la capătul de primire. Pentru început, lucrează cu Amazon Prime pentru a îmbunătăți un videoclip standard cu 4K.

Desigur, asistența AI pentru asistenți precum Bixby-ul Samsung este încorporată, iar începând de anul acesta puteți alege să utilizați și Google Assistant sau Amazon Alexa. O caracteristică Adaptive Picture recunoaște schimbarea iluminării din camera dvs. și ajustează automat setările afișajului pentru a se potrivi. Sistemul de operare Tizen acceptă, de asemenea, multitasking, cu câteva 14 moduri diferite de a împărți ecranul, utilizând aspecte laterale sau diferite machete cu imagini.

Desigur, ecranul său Infinity este impresionant, aproape nimic nu înconjoară ecranul în sine sau nu distrage privirea. Ceea ce nu veți vedea sunt difuzoarele încorporate în partea din spate a afișajului, care, în concordanță cu procesorul său AI „Quantum”, conferă un efect de sunet surround 5.1, care urmărește obiectele în timp ce se deplasează pe ecran și se pot sincroniza cu bare de sunet compatibile. – la fel ca și noile pe care tocmai le-a anunțat Samsung – pentru un sunet mai „Q-Symphony”

Există, de asemenea, o aplicație Samsung Health încorporată, cu conținut de fitness dedicat și permite proprietarilor să își gestioneze antrenamentele la televizor folosind un smartphone conectat.

 

Televizoarele OLED 8K de la LG sunt disponibile din iulie în Coreea, urmând mai multe piețe anul acesta, așa că așteptarea nu va fi prea lungă.

Înainte de conferința de presă CES 2020,  LG a dezvăluit deja o mulțime de televizoare „Real 8K” și a anunțat că televizorul OLED 4K rulant pe care l-am văzut la emisiunea de anul trecut va fi gata să fie scos la vânzare la sfârșitul acestui an. Amândoi au fost prezenți în zona sa de demonstrație și arătau impresionant. 8K este clar pe ecranele LCD „NanoCell”, dar OLED-ul 8K a apărut cu adevărat, chiar dacă a fost redat doar conținut demo și greu de comparat cu ceea ce am văzut înainte de pe ecranele OLED 4K. Între timp, ecranul rulant LG intenționează să vândă doar rulări într-un singur sens și nu va avea unele caracteristici pe care le au alte televizoare noi (cum ar fi compatibilitatea ATSC 3.0 pentru a primi 4K prin antenă) atunci când va fi livrat în cele din urmă.

Desigur, acestea nu sunt singurele televizoare pe care LG le va introduce pe piață în 2020, iar acum compania este gata să vorbească despre mai multe despre gama.

Unul dintre cele mai interesante modele din linie este remarcabil, deoarece este mic: noul OLED 4K de 48 inci, prezentat mai sus, demonstrându-și cotletele la jocuri pe PC. Dacă problema dvs. cu modelele anterioare era că acestea erau prea mari (sau poate prea scumpe), ar putea fi o modalitate bună de a rezolva această problemă. În plus, cu rezoluție 4K la acea dimensiune, LG spune că densitatea sa de pixeli este similară cu un televizor de 8 inci de 96 inch. Dacă ești dispus să stai aproape, atunci acesta este cel pentru tine.

De asemenea, LG își extinde gama cu un nou GX Gallery Series (de mai sus) de ecrane care oferă o alternativă la televizoarele OLED pentru tapet ultratin pe care le vinde de câțiva ani. Aceste ecrane subțiri de hârtie (denumite „WX” pentru 2020) schimbă toate procesările și intrările lor într-o cutie externă care trebuie să stea aproape, astfel încât montarea lor poate fi un pic complicată. Modelul GX are doar 20 mm grosime, astfel încât acesta poate fi încă agățat plat pe perete ca un cadru de imagine, dar fără caseta de completare. Totul se află în spatele televizorului, în timp ce o liniuță special concepută oferă spațiu pentru o montare pe perete, fără a lăsa niciun gol vizibil. Seria GX va fi disponibilă anul acesta în versiuni de 55, 65 și 77 inch.

Noile caracteristici pentru 2020 includ suportul Dolby Vision IQ pe ecranele OLED, care se pare că se extinde la implementarea deja impresionantă a Dolby Vision HDR prin ajustarea inteligentă a setărilor pentru a ține cont de iluminarea din cameră. În felul acesta tot veți vedea lucrurile cum au fost stăpânite, indiferent dacă vă uitați într-o cameră luminoasă sau un home theater întunecat.

LG susține, de asemenea, modul Filmmaker, anunțat anul trecut de UHD Association, care oferă o setare cu un singur clic pentru a dezactiva efectele post-procesare, precum netezirea mișcării, reducerea zgomotului și ascuțirea. Poate fi comutat manual sau declanșat de o aplicație sau prin HDMI, iar în mod implicit, scade luminozitatea chiar mai mult decât setarea actuală Cinema pentru mediul ideal de vizionare a filmelor.

Extinde compatibilitatea NVIDIA G-Sync pentru jocuri fără rupere la 12 modele OLED în acest an, iar aceste televizoare sunt primele care acceptă modul HGiG. Acesta a fost dezvoltat de grupul de interese HDR Gaming, care include atât Microsoft cât și Sony, și este destinat să se asigure că jocurile pot fi redate pe diferite tipuri de ecrane folosind HDR cu experiența creatorilor intenționați, fără a exagera din greșeală efectul și distrugerea gameplay-ului. LG a colaborat cu NVIDIA pentru a sprijini jocurile 4K la 120 Hz și include înlocuirile HDMI care vor permite accesul la funcțiile pe care cardurile de jocuri PC nu ar putea să le activeze cu ieșirile HDMI 2.0.

Interfața de utilizare webOS va primi și câteva actualizări pentru 2020. În ianuarie, o aplicație Apple TV va fi disponibilă pentru modelele care se vor întoarce în 2018, cu suport pentru Apple TV +, Apple TV Channel și acces la bibliotecile iTunes de filme și emisiuni TV ale utilizatorilor. De asemenea, televizoarele oferă „alerte sportive” care vă urmăresc echipele preferate și apar în momentul în care joacă, gata să pornească intrarea și canalul corespunzător cu un singur clic. O nouă subsecțiune din meniul WebOS este realizată pentru a gestiona dispozitivele inteligente pentru casă, iar căutarea alimentată de AI poate analiza o scenă pentru a obține informații despre locul sau persoanele prezentate.