Home Retete Branzoaice

Branzoaice

0
Branzoaice

Branzoaice

Ingrediente pentru branzoaice:

<strong>Pentru aluat:</strong>

  • 300 ml de lapte
  • 300 ml de ulei
  • 2 linguri de zahar
  •  1/2  lingurita de sare
  • 400 grame de faina
  • 10 grame prag de copt

<strong>Pentru umplutura:</strong>

  • 500 grame branza de vaci
  • 200 grame de zahar
  • 100 grame de stafide
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Cum prepari branzoaice:

  1. Prepara aluatul. Incalzeste intr-o cratita laptele, uleiul, sarea si zaharul, ia de pe foc si adauga drojdia si faina, praful de copt si amesteca bine cu un tel. Trebuie sa iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Framana aluatul cu putin faina pe blatul de lucru, pune-l intr-un bol si acopera. Lasa la dospit 30 de minute. Framanata-l bine apoi cu putina faina si mai lasa-l sa se odihneasca inca 10 minute. Taie-l in bucati mai mic si decupeaza cercuri mari cu un castron.

    Prepara umplutura amestecand branza cu zaharul cu ouale batute si stafide. Pune umplutura in cercurile dealuat, si impatureste usor, cu marginile spre mijloc, fara sa acoperi insa toata umplutura. Pune branzoaicele pe o tava acoperita cu hartie de copt la cuptor preincalzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here